A legfeleslegesebb okos termékek

 

Az okoságytól kezdve a sugárvédett alsónadrágig terjednek a legújabb kütyük.
A Las Vegasban megrendezett Consumer Electronic Show immár ötven éve mutatja be, hogy merre halad a technológia, a tudomány, illetve mi lesz a következő évek trendje. Az még idén is egyértelmű, hogy az egyik legnépszerűbb téma még mindig az önvezető és egyre okosabb autó, ám a bemutatón feltűntek azok a technológia újítások is, amelyekkel kapcsolatban elgondolkodik az ember, hogy a sok évig dolgozó fejlesztőmérnökök miért hitték, hogy ezekre a dolgokra mindenképpen szüksége van az emberiségnek.

Okosserpenyő
Akciósan majdnem 70 ezer forintba kerül az okosserpenyő, ami azzal tud többet a hagyományos, és jóval olcsóbb változatnál, hogy ebben beépített mérleg segíti a főzést. Jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy ez mire jó, hiszen magunktól is tudjuk, hogy mennyi hagymát pirítunk. A válasz az, hogy így könnyebb vezetni a napjainkban nagyon divatos kalóriatáblázatot.
Az okosserpenyő emellett abban is segít, hogy saját receptet találjunk ki, ugyanis belemondhatjuk a nyélbe, hogy mit főztünk, miből és mennyit tettünk az ételbe, az eszköz pedig ezt elmenti. Természetesen a receptet azonnal, a tűzhely mellől megoszthatjuk az ismerőseinkkel.

Villanykörte, ami telefontöltő is
Napjainkban olyan komoly probléma az éjjeliszekrényes telefontöltés, hogy minden évben előkerül a téma a nagyobb technológiai kiállításokon.
A nagyobb cégek vezeték nélküli, beépített töltőket kínálnak, de a Mega Tiny Corp egy olyan, 11 ezer forintos, villanykörtét talált ki, amibe bele kell dugni a telefon töltőjét, de hagyományos éjjeli lámpaként is használható.

Okoshajkefe
Valószínűleg a legtöbben egyedül is el tudjuk dönteni, hogy zsíros-e a hajunk, vagy rosszul áll-e a frizuránk, ám abban az esetben, ha ez mégsem menne, akkor itt van az okoshajkefe, ami úgy működik, hogy a benne lévő mikrofon felveszi a haj hanghullámait, miközben fésülködünk, majd az adatokból megállapítja, hogy zsíros, töredezett vagy károsodott-e a haj. 
Mivel a problémát okozhatjuk mi magunk, ezért a kütyü beépített gyorsulásmérője megvizsgálja, hogy milyen lendülettel és mennyire erősen fésülködünk, majd ezeket kielemzi, és ajánlatokat küld a telefonunkra, ahol megnézhetjük, hogy milyen termékekkel tehetnénk egészségesebbé a hajunkat.
További „nélkülözhetetlen” tulajdonság a vibráló fésűnyél, amivel javíthatunk a fésülködési technikánkon. Az okoshajkefe 2017 közepétől lesz kapható, és az ára is ekkor derül ki. Rossz hír, hogy nincs rajta öntisztító funkció, úgyhogy a kihullott hajat még mindig nekünk kell kiszednünk.

Hajtogatógép
A Foldimate egy olyan eszköz, amibe beleakaszthatjuk a pólót, majd a szerkezet professzionálisan összehajtogatja, illetve öblítőt vagy fertőtlenítőt locsol rá, ha nem elég jó a ruha illata, végül kiadja a tökéletesen összehajtott holmit.
A reklám szerint ezzel nemcsak időt spórolunk, hanem a házasságunkat is megmenthetjük.
A kisfilmből az is kiderült, hogy az eszköz, ami majd nagyjából 200 ezer forintba fog kerülni, akkora, hogy csak a nappaliban fér el, és ott nagyjából egy szekrényi helyet foglal el.

Okoszuhany
Tévedtünk, ha azt hittük, hogy a zuhanyzást nem lehet okosítani, ugyanis a Moen zuhanyzókat telefonról irányíthatjuk. A probléma csak az, hogy a legtöbb telefon még mindig nem bírja a zuhanyt.
Ha eddig bosszankodtunk, mert nem tudjuk eltalálni a víz megfelelő hőmérsékletét, akkor nekünk találták ki az okoszuhanyt, amibe különböző profilokat menthetünk el arról, hogy milyen a víz hőmérséklete, illetve meddig tart a zuhany, nehogy elkéssünk valahonnan. Emellett a telefonról elindíthatjuk a zuhanyt, hogy nekünk csak a víz alá kelljen állnunk. Mindez 350 ezer forintba kerül.

A világ legfurább headsete
A Hushme az idei Consumer Electronic Show legőrültebb és legfeleslegesebb terméke. A kütyü újraértelmezi a headset fogalmát, ugyanis a feltaláló abból indult ki, hogy amikor nyilvános helyen telefonálunk, akkor mindenki hallhatja a legkínosabb sztorikat is, ám abban az esetben, ha ezt a terméket használjuk, akkor senki sem fog hallani, vagy szájról olvasni.

Divatos kémszemüveg
Mindig irigyeltük a hidegháborús kémektől a fényképezős szemüveget? Akkor jó hír, hogy ma már mi is vehetünk kémszemüveget, ami egész jól néz ki. A HD felvételeket készítő kütyüvel akár 100 fotót is készíthetünk, vagy 2 perces videót vehetünk fel. Emellett bírja a vizet, de az izzadság sem teszi tönkre.
Ha nem vagyunk kémek, akkor a feltaláló cég szerint az eszközt használhatjuk sportoláshoz, dokumentáláshoz, tanuláshoz, vagy biztonsági okokra. A kémszemüveg tavasztól kerül kereskedelmi forgalomba.Nincs több elrontott barkácsprojekt
A Consumer Electronic Show-n mutatkozott be az az alkalmazás, amely segít lecsökkenteni a félresikerült barkácsprojektek számát. A találmány lényege, hogy bevásárlólistát készít, hogy ne munka közben derüljön ki, hogy rossz kalapácsot használunk, de emellett telefonos segítséget is kérhetünk, ha elakadtunk, mert az alkalmazással felhívhatunk egy szakértőt, aki elmagyarázza, hogy hol baltáztuk el a madáretetőt.

Okossíp
Az okosított síp arra jó, hogy megpróbálja megvédeni a tulajdonosát a támadásoktól. A körülbelül 12 ezer forintos eszköz úgy működik, hogy amikor este elmegyünk futni, vagy egyedül jövünk haza, akkor a telefonon állítsuk be, hogy az okossíphoz tartozó alkalmazás kiket értesítsen, ha baj van.
Ha nem érezzük magunkat biztonságban, akkor meg kell nyomnunk egy gombot, vagy egyszerűen bele kell fújnunk a sípba, ami a sípolás mellett, értesíti a megjelölt személyeket, akiknek elküldi az aktuális tartózkodási helyünket, ezt pedig percenként frissíti. Ha úgy ítéljük meg, hogy elmúlt a veszély, akkor erről tájékoztatást küld az eszköz az ismerősöknek.

Életre kelnek a gyurmák
Csak a szülőn múlik, hogy hagyja-e, hogy a gyereke egész nap a számítógép előtt üljön, vagy inkább menjen ki a levegőre és például gyurmázzon. A Playdoh újdonsága arra jó, hogy az elkészült gyurmafigurákat beszkennelhetjük, hogy azok megjelenjenek a virtuális térben, ahol egy játék főszereplői lesznek. A kezdőcsomag 11.500 forint, de ebben nincs benne a tablet ára, viszont az alkalmazás ingyenes.
Virtuális valóság, ahol még a zokni szandál sem ciki: A VR játékok piaca is mutatott újdonságot a Consumer Electronic Show-n. Ezen a területen a legfurcsább találmány a Taclim Cerevo szandál volt, amivel nagyon ciki a valóságban kalimpálni, de a virtuális valóságban ennek köszönhetően érezhetjük, ha homokban sétálgatunk, vagy jól hasba rúgjuk az ellenfelet.

Okoskuka
A találmány egy olyan szerkezet, ami a szemétben turkál, ugyanis amikor kidobunk valamit, akkor a felokosított kuka leolvassa a termék vonalkódját, és felírja azt a bevásárlólistára, így tehát tuti nem felejtünk el tejet venni.
Ha nincs kedvünk boltba menni, akkor a 36 ezer forintos okoskuka arra is képes, hogy megrendelje a termékeket valamelyik online áruházból. Azt is megtehetjük, hogy a telefonunkkal szinkronizáljuk a szerkezetet, így pedig ellenőrizhetjük, hogy mi az, ami elfogyott, és venni kell belőle.

Okoságy
Jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis minek kellene egy ágynak okosnak lennie, amikor csak alvásra használjuk? A legvalószínűbb válasz erre az, hogy azért kell, mert megvalósítható, hogy legyen.
A Sleepnumber 360 egy olyan ágy, aminek megismerése után lehet, hogy utálni fogjuk az ágyunkat, úgyhogy csak óvatosan ismerkedjünk a termékkel, ami például azért okos, mert külön állíthatjuk a két térfél keménységi szintjét úgy, hogy az a párunknak és nekünk is kényelmes lehessen.
Valószínűleg a buta ágyunk még azt sem érti, hogy alvópózt váltunk. Bezzeg az okoságy nemcsak, hogy tudja, de még alkalmazkodik is ehhez azzal, hogy változtat az alátámasztáson. A házi kedvencet sem kell többé lábmelegítőnek használni, mert a Sleepnumber 360 gyengéden megmelengeti a lábat, amitől elméletileg könnyebben elalszunk.
Ha ez még kevés ahhoz, hogy azonnal akarjunk egy okoságyat, akkor hozzá kell tennünk, hogy a Sleepnumber 360 monitorozza az alvást, úgyhogy ébredés után megnézhetjük, hogy mennyit dolgozott az ágy, ami még a horkolást is érzékeli. A Sleepnumber 360 még nem került bevezetésre, úgyhogy egyelőre meg kell elégednünk a nagyon buta ágyunkkal.

Ufóktól is védő alsónadrág
Végre a férfiaknak nem kell tovább aggódniuk amiatt, hogy a wifi, a kóbor mikrohullámok, esetleg a földönkívüliek sugarai megbetegíti őket, ugyanis nekik találták ki a mindentől védő alsónadrágot, ami még kényelmes is.
Viccet félretéve, nem olyan nagy hülyeség a káros sugaraktól védő, 13 ezer forintos alsónadrág, hiszen már több kutatás bebizonyította, hogy nem tesz jót a férfiaknak, ha az ölükben tartják a laptopot.

 

 

Cikk forrása: www.hir.ma/tudomany/a-legfeleslegesebb-okos-termekek/712393