Megkezdődött a magyar sörgép világhódítása

 

Európa után Észak-Amerikába és Ausztráliába is megkezdték a Brewie konyhabarát automata sörfőző gépeinek kiszállítását. A magánemberek mellett cégek, egyetemek, ügynökségek, de még gyógyszertár is szerepel a megrendelők között.Hatszáz előrendelés futott be a magyar startup sörgépére, amelynek gyártása tavaly novemberben indult be. „Európába már több száz gépet kiszállítottunk, ebben a hónapban pedig megkezdjük a szállításokat Észak-Amerikába és Ausztráliába is” – mondta el kérdésünkre Pál Marcell, a cég ügyvezetője. A weboldalon kapott megrendelések zöme magánemberektől érkezik, de egyre több cég is bejelentkezik. „Irodák, ügynökségek, multik, egyetemek is rendeltek már, de a személyes kedvencem egy gyógyszertár.”

A direkt megrendeléseken felül az időközben 16 fősre hízott Brewie csapata sok viszonteladóval lépett kapcsolatba durván 30 országban. Egyelőre Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában építik ki hálózatukat. A szerződéseket ebben a hónapban írják alá, március-áprilistól pedig már elérhetők lesznek a gépek a viszonteladóknál.

„Az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak. A termék egyszerű, letisztult, krómos megjelenése nagyon tetszik a vevőknek, ahogy a főzéssel sem volt gond sehol, bár a szoftver felhasználói felülete még nem teljesen felhasználóbarát – ezt január végéig javítjuk” – teszi hozzá Pál. Úgy tűnik, utóbbi nem fogja vissza a sörkedvelőket, ahogy az sem, hogy a tervezett 4-500 ezer forintos ár végül 600 ezerig kúszott.

 

 

Cikk forrása: www.hvg.hu/kkv/20170109_Megkezdodott_a_magyar_sorgep_vilaghoditasa