Egyre nagyobb rá az esély: tényleg egy szemüveg lehet az Apple újdonsága

 

Úgy tűnik, az idei CES-en már nyílt titokként kezelték, hogy egy német céggel közösen dolgozik az Apple a következő nagy dobásán, az okosszemüvegen.
Robert Scoble a virtuális és kiterjesztett valóságok kapcsán elismert szakíró, aki a Facebook-oldalán jelezte: az idei CES-en a szakmabeliek már nyílt titokként beszélgettek arról, amit korábban egyszer megszellőztettek egy érdekes rendelés miatt, vagyis hogy az Apple következő terméke egy okosszemüveg lesz.

A technológiai szakkiállításon a Carl Zeiss AG egyik munkatársától kapta a szakíró a biztos fülest: a német optikai céggel együtt dolgozik az Apple az okosszemüvegén, ráadásul már idén bemutathatja az eszközt. Az értesülés szerint a szemüveg a valóságot és a kiterjesztett valóságot keverné – vélhetően az iPhone-tól érkeznének az adatok, amelyeket megjelenítene.

Tim Cook egyébként az utóbbi hónapokban több nyilatkozatában is azt mondta, hogy nagy potenciált lát az ehhez hasonló eszközökben, ráadásul az Apple korábban már felvásárolt olyan startupokat (PrimeSense, Metaio, Flyby Media), amelyek egy okosszemüveg gyártásában komoly segítséget jelentenének.

Annak fényében különösen érdekes a hír, hogy 2015 végén ugyan felmerült a Google leállított okosszemüveges projektjének újraindítása, de azóta sem hallottunk semmit az eszközről.

Akár lesz Apple okosszemüveg, akár nem, egy biztos: ennek a technológiának van egy olyan része, amely minden szemüvegesnek óriási segítség lenne.

 

 

Cikk forrása: www.hvg.hu/tudomany/20170110_apple_okosszemuveg_kiterjesztett_valosag_carl_zeiss_ag