18 év után műtötték ki a benne felejtett ollót a vietnámi férfi hasából

 

Az 54 éves férfinél véletlenül fedezték fel, hogy sebészi olló van a hasában. Ma Van Nhat ellenőrző vizsgálatra ment a Thai Nguyen tartományban lévő egyik kórházba, mivel előtte egy hónappal autóbalesete volt.


Az ultrahang során az orvosok észrevették, hogy a gyomrától balra egy éles eszköz látható. A második vizsgálaton derült ki, hogy egy 15 centi hosszú sebészi olló van a férfi hasában – számolt be róla a Tuoi Tre c. lap.A férfi szerint még egy 1998-as műtét során felejthették benne az orvosok az ollót. Akkor a Bac Kan tartományi kórházban műtötték meg egy autóbaleset miatt. Feltehetően ekkor felejthették benne a sebészi ollót.

Ma Van Nhat azóta nem tapasztalt különösebben semmit, egyedül a gyomra fájt, amely fájdalomcsillapítók után sem múlt el. Azonban emiatt mégsem ment orvoshoz. A férfi hasából végül az orvosok egy három órás műtét során távolították el a sebészi ollót, amelynek rozsdás fogói már be voltak ágyazódva a közeli szervek közé.A történtek után a vietnámi egészségügyi minisztérium jelentést kért arról, hogy kik a felelősek. A Bac Kan tartományi kórház igazgatója azt mondta, hogy mindent megtesznek, hogy kiderüljön, de a kórházak ritkán őrzik meg 15 év után a betegek kartonjait.

 

 

Cikk forrása: www.hir.ma/eletmod/egeszseg/18-ev-utan-mutottek-ki-a-benne-felejtett-ollot-a-vietnami-ferfi-hasabol-video/711199