Undorító péküzemet záratott be a NÉBIH

 


Súlyos higiéniai problémákat, rovarokkal szennyezett alapanyagokat és félkész termékeket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei egy budapesti pékségben.


Az akció során több mint fél tonna, többek között jelöletlen, szennyezett, illetve lejárt élelmiszert vontak ki a forgalomból, és a már kiszállított termékek visszahívását is elrendelték. Az üzem működését a hibák kijavításáig azonnali hatállyal felfüggesztette a hatóság.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) beszámolója szerint a pékségben rendetlenség volt és kosz, de még tisztességes kézmosási lehetőség sem volt. Több berendezés erősen szennyezett, pókhálós volt, a helyiségekben többfelé penészedés nyomai látszottak. A mennyezeten lévő világítótestek műanyag burkolata hiányzott.

Az öltözőkre – amelyben oda nem illő tárgyakat is tároltak – szintén a rendetlenség és kosz volt a jellemző. Az üzem feldolgozóterének nem volt ajtaja, csupán egy szennyezett műanyag szalagfüggöny választotta el az árukiadó résztől. Az ellenőrzés kezdetén két macska is az üzemben volt.

A pékségben nem vezették a nyomonkövetéshez szükséges dokumentációt sem.

 

 

Cikk forrása: www.hvg.hu/kkv/20161123_undorito_pekuzemet_zaratott_be_a_nebih